En guide till att köpa brudklänningar – vad göra och inte göra

Det är inte lätt att köpa en brudklänning. Det finns mycket att ta hänsyn till och väldigt många designer på brudklänningar. Det finns därför anledning för oss att gå igenom de olika sakerna du bör göra och de saker du inte bör göra när du letar efter en brudklänning.

Var ute i god tid

Det är inte ett lätt att hitta och fatta beslut om en brudklänning så det gäller att du är ute i god tid så att du kan skaffa dig mycket information om vilka brudklänningar som erbjuds av leverantörer som till exempel JJ’s House, som har en mycket stor uppsättning brudklänningar för olika stilar och typer av bröllop.

Köpet av en brudklänning är starkt kopplat till vilken typ av bröllop du planerar så processen med att köpa brudklänning bör kopplas till bröllopsplaneringen i stort. De vanliga situationerna som kan uppstå i Sverige handlar som oftast om väder och vind. Ska bröllopet äga rum både inom- och utomhus till exempel. Då kan det vara värt att tänka på det när du köper din brudklänning så att du kan njuta av ditt bröllop utan av att störas av att du är för varm eller för kall.

Rådfråga vänner och familj du litar på

Vad du kan, och kanske ska, göra är att involvera några personer som du litar på och vars råd till dig kommer att vara raka och ärliga. Det är viktigt att du inte låter dig förföras av idéer om ditt utseende och bröllopet i stort när dessa idéer och visioner kanske inte är för dig och inte alls passar din stil och utseende. Du kanske har en Mamma, en syster eller en bästa väninna som redan gift sig, som känner dig väl och som du vet att de står på din sida och vill ditt bästa. Fråga dem om de kan hjälpa dig och låt dem vara med i processen. I slutändan är det förstås du som bestämmer vilken brudklänning du ska ha men det kan vara skönt att veta att du fattat beslutet efter att ha fått bästa möjliga råd från de som står dig nära.

Försök att skapa dig en idé om vad du vill ha

Gör ditt bästa för att skapa dig en idé om hur bröllopet faktiskt kommer att te sig. Vilka kommer gästerna att vara, vilken är den stil som du och din blivande make har, hur ser lokalen för bröllopet ut. Det finns mycket som du kan göra med din fantasi för att kunna skapa dig en bild av framtiden och den sortens inre planering kan vara mycket hjälpsam när du väl ska välja ut och köpa en brudklänning.

Uteslut inga alternativ

Om du tidigt låser dig vid en viss stil och en viss typ av brudklänning finns det en risk att du missar många alternativ som kanske skulle passat dig alldeles utmärkt. Det kan också vara så att din uppfattning om brudklänningar är baserad på ett ganska litet underlag från till exempel bröllop du varit på som gäst men nu när du går in i din egen köpprocess kommer du att lära dig mycket mer om brudklänningar och därför är det sannolikt att dina synpunkter och även din smak kan komma att förändras så var förberedd på det.

Glöm inte accessoarerna

Det är lätt hänt att allt fokus blir på själva brudklänningen och att du därmed glömmer bort allt det som också hör till som till exempel din handväska, dina skor, din håruppsättning, smink, naglar och – inte minst – dina smycken. Allt bör inkluderas för att det ska bli helt rätt.

Leave a Reply